Fredag, och 9 dagar kvar (enligt beräkningarna)

Igår var vi på MVC igen. Kollade järnvärden (120, som är ok), mätte bebis (växer precis som han/hon ska) och lyssnade på hjärtljud (jämna och starka slag).
Grodans huvud är nästan helt fixerat nu, och det ska jag berätta för er att det känns när huvudet vrider sig på plats. Voj voj.

Jag börjar få ordentligt ont i händerna. Tydligen nån nerv som ligger i kläm. Så nu har jag fått två stycken handledsstöd som jag ska ha på mig så ofta jag kan, och alltid när jag sover. De ska hindra mig från att böja handlederna inåt. Dom är helt okej faktiskt, rätt sköna och så ser dom ganska coola ut också.


Annars så mår jag bra. Sover så mycket jag kan. Äter mycket pasta, ris och potatis (kolhydratladdar vet ni). Går i alla trappor jag kan hitta, men undviker att promenera ute; bäckenet sitter väldigt löst och det har varit snöstorm här i en vecka, samtidigt som snöplogarna verkar vara avställda för säsongen, och jag vill inte halka.

Tillbringar mycket tid framför datorn. Läser nyheterna maniskt nu när dom äntligen identifierat Hagamannen. När jag läste rubriken på aftonbladet i onsdags fick jag gåshud över hela kroppen.
Det känns så konstigt efter alla dessa år.
Jag kommer ihåg hur jag och Stina beväpnade oss med olika tillhyggen och överfallslarm när vi gick ute på kvällarna. Hur vi stämde träff (detta var ju innan mobiltelefonernas tid) och hur noga det vara att man ringde varandra när man kommit hem. Samma rutiner hade vi så sent som i höstas på mitt förra jobb när dom som jobbade till kl.01.00 gick hem. En ständig känsla av otrygghet.

Självklart ska man vara försiktig även i fortsättningen, men det reella hot som Hagamannen innebar är iallafall borta nu.

Det är en stor lättnad.Ikväll blir det bio, och imorgon ska vi hjälpa M&M att flytta!


Thirty something

Jag överlevde.
Det gick bra.
Och jag hade faktiskt ROLIGT på min trettioårsdag!

TACK!!! För allt mina härliga vänner och underbara familj! Jag blev så otroligt bortskämd.
Jag kör väl presentlistan (mest för min vän Lois, det är tradition), tacktalen och en kort sammanfattning av dagen:

Fika på sängen kl. 07.00 av min söte man (te och knäckebröd - inte alls fattigt, jag ÄLSKAR knäckebröd just nu), samt ett par härliga mjukisbrallor att ha till förlossningen och ett presentkort på fotvård. Purrr.
Sen somnade vi om ganska fort.
När vi vaknade igen åt vi second breakfast: våfflor med hallonsylt och glass, tillsammans med våran inneboende Challe.
Alltså, vi åt inte henne, utan hon deltog.

Tänkte att vi skulle slappa bort dagen med film (The 40 year old virgin) och kaffe, men vid 12-13-tiden kom mammi och pappi med Pontus och Martin och överraskade oss! Vi fikade tårta, och jag fick fina teckningar av monsterungarna Silje och Leo, en tavla och ett hjärta av Poppo, pilgrimliknande smycken av storasyster med karl, samt halsband och örhängen från Kerstin Öhlin Lejonklou av mor och far! Åh så mycket fint. Tusen tack!
Mitt i allt det här kom Åke med alkofritt vin och ett gigantiskt vinglas. Thanx sweetie!
Vi fikade lite till.

Sen är det lite blurrigt. Tror att nästa som kom var Åsa och Jocke. Dom hade med sig ett helt lass med paket från henne och Challe. Små fat och skålar, ett kakfat (mycket passande!) och en as-snygg brödlåda. Allt som jag gått och suktat efter nån vecka innan.. tack darlings!
Jag tror att det var nu jag insåg att det var dags att kliva ur pyjamasen och in i någonting mer "uppklätt".

Sen kom Bengan. Det är Mattes farmors nya kille. Han är 85 år och höll ett litet tal när han räckte över en jättevacker bukett med tulpaner. Det var väldigt tjusigt. Jag fick tårar i ögonen. Kändes så högtidligt på nåt vis. Kort därefter kom också hans söta flickvän Astrid. Dom är så fina ihop.
Vi bryggde lite mer kaffe. Och fikade lite till.

Sen ramlade min bonusfamilj in skrålandes "Ja må ho leva" - Gunnel och Anders och Josse, Maria med Tomas och Elias i ett sorl av leenden och blombuketter.
Vi fikade en gång till.

Och jag fick värsta lyxpaketet på Spa av Familjen Töntilainen, dvs Mattes familj. Det presentkortet ska jag använda om några månader när jag känner mig som mest ruggig och urmjölkad.. tack tack tack allihop!!!

Kort därefter kom min systeryster hit från jobbet, och då langar hon och Martin fram sin present:
En burk kattmat. OCH superfina örhängen från Efva Attling och ett presentkort på make-up-lektion med en make-up-artist på Make-up Store. Jag ska bli så djääävla snygg! Pusspåer muppar!

Matte passar sen på att ta fram några paket som han "sparat". Och utav Stina, Agnes, Lois, Susie, Alex, Anna och Jovo får jag min tekanna!!! Har spanat in den läääänge. Plus ett presentkort på skönhetsalong. Puss å tack på er sötisar!!

Och så får jag ett till paket av min älskling.
Den jävla token har gått och köpt en flowerpot-lampa åt mig!
En rööööd!
Och den är så perfekt ovanför vardagsrumsbordet!
Han är galen.

När alla underbara presenter är öppnade har folket hunnit blivit hungrigt igen (hur är det möjligt?), så nu värms det på pajer och sånt, och ölen kommer fram.
Den är visst mycket kall och god.
Den tar slut fort.
Som tur är har en del födelsedagsfirare varit så förutseende att de tagit med några flaskor vin också.
De går också åt rätt fort. Varierande kvalitet på varorna dock.. men de intas ändå med stor entusiasm av tex Mattias.. Martin har slutat snusa och försökte sätta nåt slags rekord i chipsätning tror vi.

Framåt kvällen kommer vinylsamlingen fram också, och av någon anledning är Santana en favorit. Det ska även finnas dokumenterat hur Matte, Martin och Guran utför nån slags dans i vardagsrummet.
Skicka över bilderna Åsa!

Det skålas massor, dansas mycket, kramas ännu mer och planeras utgång. Jag och mamma flyr detta kaos ett ögonblick och spelar Vänd-tia med Pontus. Sen bäddar vi ner honom i sängen.

Och nu börjar gästerna droppa av. 12 timmar efter att de första kommit. Det är en lyckad fest det!

Vilken dag!
Vilken kväll!

Vilken natt.
Jag sov med Pontus och Matte somnade på toagolvet.
Han gjorde en repris av Alexandras trettioårsfest, och ni som var där vet ju hur det låter...

Det finns också inspelat.

Hehe.

Nåja, tack alla för att min stora kris-dag blev så bra som den bara kunde ha blivit!

Och tack för alla sms och telefonsamtal!

Love you darlings, puss puss pussss
2 000 000 kronor...

... är lånelöftet vi utan vidare fick från banken!
Och ändå räknade våran banknisse med 6 procents ränta och att jag ska vara mammaledig.
Vi skulle trots detta klara ett lån på 2 mille helt galant!
Det känns mycket märkligt.

Men hur är det nu man säger? "Med inkomster kommer utgifter"?

Skulle skjutsa brudarna till Grubbe igår kväll. När vi kom dit började Forden krångla.
Den vägrade i sten att starta. Helt död. Inget som helst liv. Total flatline.
Vi fick ta ström från Åsas Saab för att få den att tända.

De va inge roligt.
Jag började grina. Ville slå på bilen. Och sparka på den.

Jag reagerade på ungefär samma sätt förra fredagen då vi fick en parkeringsböter för att Matte körde fram till porten för att hämta mig innan husvisningen.

Jag är väldigt mycket gravid nu.

Matte förklarade detta för parkeringsbolaget, som lovade att "fixa" bötern.

Mina hjältar.


Ps.
Det där huset som vi bjöd på i tisdags.
Det gick för enmiljonsexhundrafyrtiotusen.
Satan så bittert.


Enmiljonsexhundrafyrtiotusenkronor...

... låg budgivningen på när vi drog oss ur. Men Matte gjorde ett bra jobb som budare! Du är bäst älskling!Han klämde till med trettiotusen på en gång, när dom andra låg och fjösade med tiotusingar. Men vi tordes inte gå högre utan ett lånelöfte från banken. Och det ska vi få imorgon.
Så se upp nu hus-sugna Umebor!
Nu blir vi farliga.

Annars?

Bakar och fixar inför lördagen. Det är min STORA dag då. Jag lämnar tjugotalet och blir TRETTIOÅRING. Usel planering att vara absolut höggravid denna dag (ingen sponk överhuvudtaget, suck) så det blir nog mer som ett barnkalas. Challe (jag längtar efter dig) ska hjälpa till med att sätta upp ballonger och serpentiner. Jag ska ligga i soffan och äta vindruvor.
För dom är vätskedrivande.
Jag börjar se ut som en ballong själv nu.

Förresten så har jag redan fått tjuvkika på presenten jag får av Matte. Vill ni också se?

Okej då.
Det här är Sören. Han flyttar in hos oss i slutet av april.

.


Jag längtar efter honom också!

Underbara Rosvik

Rosvik

Jag å Matte softar lite nere vid vattnet. Hade en helt ljuvlig helg! Tack för allt ni ger oss!