Lyckliga bilägare igen!

Forrrden är återfunnen!
Den stod parkerad på ett undanskymt ställe bara nån knapp kilometer från oss. Uppbrutet dörr- och tändningslås, men annars i samma skick som förr. Allt kvar i blien utom den fina domkraften vi fick av pappa. Och mätaren visar att den inte varit ute på nån längre buskörning heller.

Märkligt.

Men TACK ändå tjuven för att du inte brände upp eller vandaliserade den. Vi behöver våran bil.

Måndags-chock

Vi har blivit utsatta för brott.
När Matte skulle låsa upp bilen för att åka till jobbet i morse så gick det inte. För det var ingen bil där.
Den var borta.
Det är nån jävel som har snott våran pärla! Våran fina röda Ford.
Och vi som just lånat en liten pytteliten bilbarnstol att ta hem Grodan i.
Nu har vi ingen bil att sätta den i.

Det känns så overkligt att man liksom inte riktigt kan bli arg.
Man får väl ta det som ett tecken på att det är dags att skaffa sig en kombi, eller nåt.
Dags för nästa steg på vuxen-trappan: bil lån.

Suck.

Pölsfrossa med farmor

Idag har vi varit och spanat in förlossningslokalerna tillsammans med fem andra blivande föräldrapar. Jag tordes ställa en hel del töntiga frågor (mkt stolt över mitt eget mod), och detta belönades med en härlig fest i pölsa å pärer hemma hos Astrid. Sen kaffe å småkrusa.
Jag har en helt sanslös halsbränna nu.

Jag har även hjälpt (?) min gode vän Åsa att plugga idag. Ja, vad gör man inte för att få dagarna att gå?

Igår kväll när vi lade oss hände nåt alldeles knasigt i magen. Som små muskelryckningar ungefär. Med ganska täta intervaller.
Jag tror att Grodan hade fått hicka.
Hahaha! Stackars liten.

Jag längtar efter lillskiten.

Efter vetenskapliga efterforskningar (frågeformulär på nätet) utförda av Stina och Agnes i Stockholm vet vi nu med 56 procents sannolikhet att det är en   ....    flicka. Tack för en underbar helg förresten darlings!! Saknar er redan. Puss pussPå begäran - en profilbild

Här Agnes!

Magen

Hoddå, kan fortfarande klämma ner mig i mina gamla jeans! Men det går bara att knäppa de nedersta två knapparna. Stor risk för Gällivare/Hiphop stuk på brallorna efter några timmar... 
Bilden är .. hmm .. två dagar gammal tror jag, så det blir vecka 32+2. Är i åttonde kalendermånaden, och nionde graviditetsmånaden.
Om det nu är nån som begriper vad som menas med det.
Allt ska vara färdigt med Grodan nu, hon/han ska bara lägga på sig lite hull, och så dags att vända sig med huvudet neråt. Börjar bli trångt därinne.

54 dagar kvar!

Sen är det tänkt att vi ska vara föräldrar.
Hmm. Skumt.
Är jag verkligen redo för det här?

Var och såg en (inte SÅ kladdig) förlossningsfilm hos barnmorskan igår. Jag var skitnervös inför det, men den var inte alls så läskig som jag hade trott. Istället så satt jag där och höll Mattias krampaktigt i handen, med ett stort leende samtidigt som tårarna rullade nerför kinderna. Vilka brudar!! Det där är styrka det. Imponerande.

Sen fick vi en tid hos Förlossningen för att göra en liten koll på Grodis. Jag har ju inte kännt så värst mycket rörelser därinnifrån, och blir lite orolig ibland. Helst hade jag velat tjuvkika med ultraljud (okej, jag medger att det litegrann är för att få en glimt av en liten snorre eller ej) men istället kopplades det på elektroder på magen som avläser barnets hjärtrytm och eventuella rörelser. Och det var visst fullt ös därinne. Men jag känner inte så mycket av det eftersom moderkakan ligger som en stötdämpare fram på magen. Men Grodan mår alldeles utmärkt, och jag är stolt blivande mamma.

Jag tycker fortfarande att ord som "moderkaka" är ganska skrämmande förresten. För att inte tala om "livmodertapp". Blä! Jag vill liksom knipa ihop låren när jag hör dom. Då berättar barnmorskan att den där
livmodertappen hos en icke-gravid kvinna har ungefär samma konsistens som nästippen (känn gärna efter med ett finger), men att den under graviditeten luckras upp (läskiga ord igen) och antar samma mjukhet som (hör och förfäras) läpparna!!!

JAG   VILL   INTE   LUCKRAS   UPP.

Börjar nog jaga upp mig lite nu. Ska ta en kopp te och ett bad. Luuuuugn Jenni.

Turnédatum:

La Jenni är i   

Östersund   8-12 februari  (med sidekick Mattias)
Stockholm 17-19 februari  (soloframträdande)
Rosvik        24-26 februari  (med sidekick Mattias)

Älskade vänner som befinner sig på samma ort dessa datum får gärna höra av sig!!
Under mars månad och en bit framöver lär vi nog inte lämna Umeås trygga famn. Vill ha nära till BB.
Det närmar sig!!  
Shit.
Nervöst.


Om du behöver piggas upp

så försök ladda ner (eller på annat lagligt sätt komma över) lite härliga finska covers av Eläkeläiset!! Kung Fu Fighting är min favorit just nu.  Puss puss

Seg söndag

Under 20 minus ute, i och för sig blå himmel och litegrann solsken, men det känns ändå som att man ska vara inne en sån här dag. Aftonbladet varnade hjärtsvaga för att gå ut idag (pga kylan), och jag är ju lite nervöst lagd för tillfället, så jag räknar in mig i den skaran. 

Skön helg för övrigt. Vi var på bio med syster och sambo igår. Såg King Kong på matinéföreställning. Den var ok. Läskiga kryp.

Nu ska jag ringa hem till min älskade mamma, för hon fyller år idag! Tänk att hon snart är 45. Tiden går.


Ps. Vad gullig du är Helena!

Övar poser

Det krävs teknik för att bli ens någorlunda acceptabel på bild numer. Suga upp tungan i gommen, få vinkeln snett UPPIFRÅN (mkt viktigt om du inte ska drunkna i din egen dubbelhaka) och undvika stora leenden (hamsterkinderna älskling). Och färgfoton är INTE smickrande i dessa vintertider då man inte ens får fuska med solarium (kan leda till pigmentförändringar om man är gravid, suck).

 
Jenni au naturelle26019-13

Efter lite övning