Babysimmet:

Eddie gick ut stenhårt.

Han joddlade och flaxade och plaskade och stänkte och skrattade. 
Han var helt extatiskt överlycklig!
I fem minuter.
Sen fick han sin första kallsup, och slog av på tempot litegrann. Men bara lite, fortfarande skitkul!
Sen fick han sin andra kallsup, och ögonen började bli röda av kloret. Inte riktigt lika kul längre.
Sen skulle alla bejbisarna samlas i mitten för att sjunga avslutningssången. Alltså vi "dom vuxna" skulle sjunga om att simma hit eller dit eller hur det nu var. Nåja.
Då fick Eddie sin tredje kallsup och började gallskrika, och kippa efter luft.
Till och med instruktören såg lite förfärad ut ett tag.

Han är en sån dramaqueen.

Men så fort supen släppt blev han sig själv igen, och skötte sig exemplariskt i duschen efteråt (även duschning ett nytt moment eftersom vi alltid badat badkar tidigare).
Sen somnade han i bilen på vägen hem och sov som en sten i två timmar.

Och det hade jag och Matte också kunnat göra.
Det här är i särklass det mest stressfyllda vi utsatt oss för sedan ...  ja  ...  sedan förlossningen tror jag.

Hur ska man lugnt och stilla kunna få tre personer ut ur ett ton vinterkläder, packa ner det i en gigantisk väska som ändå inte räcker till, få med sig handdukar, schampo, duschcreme och badblöja, och samtidigt komma ihåg att ta på sig sina badkläder, för att tjugo steg senare hoppa ur dom igen och duscha av sig bakom sladdriga duschdraperier som glipar varje gång man trycker på jetstrålen till dusch, utan att blöta ner sitt barn eller sin handduk för mycket, och utan att råka näcka för halva badhuset när man krånglar sig i det våta tygstycket igen, samtidigt som man ska försöka hålla sin bejbis glad och nöjd och kanske hinna skrapa en halv banan till honom för att på så sätt maximera förutsättningarna för en så trevlig badstund som möjligt, och sen viktigast av allt, fixa trixen och greppen för magläge och ryggflyt så att bejbis inte drunknar, och därefter samma turbovals fast tvärtom för att komma sig hem? Allt detta inklämd mellan två andra babysimsgrupper?

Puh.

Vi gjorde det.
På nåt vis.
















Kommentarer
Postat av: Yurika

Ni hann väl ta kort förstås? ;)

2007-01-23 @ 09:46:34
Postat av: Anonym

Visst är det underbart kul att bada med barnen? :) Har badat två ggr med lilleman och han tycker det är jättekul. Ska börja i grupp men det är ju så lång väntetid...Tyvärr.

Kram på er

Postat av: O L G A

Bra jobbat!
Vi har tur att bo två minuters promenad från ett badhus... De har en sån fin liten baby-basäng där. Vi var där några gånger och plaskade, helt opretangöst. Hade funderat på babysim. Men det fick bli så här istället...

2007-01-28 @ 10:19:04
URL: http://staffli.blogg.se
Postat av: Rosvikstjejen

Vi har varit och simmat med bägge våra barn. Stora O började bebis sim, lilla O fick följa Stora O när han började på simskola. Nu 6 år senare är vi fortfarande kvar i simhallen då Stora O går i simklubb o lilla O går på simskola. Ibland känns det som om vi bor där. Personalen ler glatt och pratar som om vi är bästa kompisar. Nå väl, det är roligt och viktigt med simning.

2007-01-28 @ 15:30:41
URL: http://minsidafnos.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback